Hakuprosessi

Kun yliopiston ensimmäiset viikot olivat takana, ensimmäiset alkoivat jo puhua vaihtoon lähdöstä. Tällöin olin itse sitä mieltä, että Lappeenranta on tarpeeksi eksoottinen paikka minulle, lähes kuin ulkomailla olisi.

Kakkosen loppusyksystä ei enää mistäään muusta puhuttu. Tällöin monilla oli mielessä vain arvosanat, joilla pääsee lempi vaihtokohteeseensa, mikäli sitä ei säästöjen toimesta oltu poistettu valikoimasta.

photo5767200640060205025

Lopulta sorruin miettimään mukavia vaihtokohteita. Kuuntelin tarkkaan muiden mielenkiinnon kohteita ja kun minulta kysyttiin, mihin aijon hakea, vastasin vain miettiväni asiaa. Tiesin, etten saisi paikkaa, jos useammat keksisivät hakea samaan kohteeseen kanssani.

Meidän koulun sisäisessä haussa hakijoille lasketaan vertailuluku, joka on  opintopisteet*keskiarvo / opintolukukaudet. Tätä lukua verrataan muiden saman kohteen hakijoiden kanssa. Haku on selkeä nettilomake. Tällöin täytyy tehdä ensimmäinen opintosuunnitema, mutta se ei sido mihinkään.

Keväällä saimme tietää tulevat vaihtokohteemme. Kaikki lähimmät ystäväni pääsivät ensimmäisiin hakukohteisiinsa, minä myös. Keväällä suuntana olisi siis Pohjois-Italia.

Syksyn alkaessa osa keväällä vaihtoon lähtevistä ystävistäni olivat jo hakeneet omiin kouluhinsa, toisille ei ollut kuulunut vielä yhtään mitään. Minulle oltiin lähetty kurssitarjotin, mutta ei muuta.

pfs

Ystäväni kirjoittivat kandejaan syksyllä. Heistä paljastui aivan uusia opiskelupuolia. He siis oikeasti opiskelivat. Onneksi meitä oli muutama, jotka eivät ottaneet opiskelua vieläkään turhan vakavasti. Heidän kanssa bailasin syksyllä ehkä yhtä paljon kuin fuksivuonna.

Lokakuussa minun täytyi hakea Trenton yliopistoon. Hakuprosessi tehtiin netissä. Opintosuoriteotteiden ja- suunnitelmien, henkilötietojen ja koulujen tietojen lisäksi sinne täytyi laittaa passikopio, kopio vakuutuksista ja kuva, joka vastasi säädöksiltään passikuvaa. Kävin myös kielihaastattelussa, mikä järjestettiin oman yliopiston toimesta. Tässä vaiheessa täytyi myös päättää, käykö kielikurssin intensiivinä ennen kuin lukukausi alkaa vai jatkuvana lukukauden ohessa. Valitsin intensiivikurssin, koska lukukausi alkaa Trentossa vasta helmikuun lopussa.

Ensimmäiset perhoset lentelivät mahassani lähettäessäni hakemuksen. Seuraavat tulivat parin viikon päästä, kun vihdoin sähköpostiin tippui virallinen vahvistus hyväksymisestä. Trentossa tulisi olla 1.2.2017.

Vahvistuksen saamisen jälkeen laitoin heti asuntohakemuksen menemään. Trenton opiskelija-asunnoista ilmottettaisiin kahta (2) viikkoa ennen Trentoon saapumista. Joulukuun lopussa nousi pintaan pieni paniikki asunnosta ja katselin yksityiseltä puolelta myös. Mistään ei napannut.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s