Välietappi 

Heräsin tiistaina viideltä. Aloin parinkymmenen minuutin päästä panikoida, että herääkö minun kuskit ollenkaan. Onneksi he nousivat sieltä ja lopulta päästiin lähtemään. Äiti ja iskä, pahoittelen vielä kaaosta, jonka jätin kotiin. Seikkailu oli vihdoin aloitettu.

img_6266

Iskä tuli auttamaan rinkan jätössä ruumaan. Kun tulostelimme matkalaukkulappuja törmäsimme erääseen sukulaiseen. Oli kiva, ettei tarvinnut hengailla lentokentällä ihan yksin. Nappasin Helsingin Sanomat lentokentältä mukaan, jotta ikävän yllättäessä voisi kuvitella olevansa Suomessa.

 

Lentokoneessa odotin innolla mustikkamehua. Sen tulo nimittäin tarkoittaa ensimmäistä eväshetkeä. Lentoemännät olivat hyvin mukavia. Kun he huomasivat minun omat evääni, he antoivat pyytämättä pari servettiä lisää. lentoemännät olivat muutenkin hyvin mukavia, tarjosivat lisää kahvia ja kommentoivat hauskasti kömmellyksiöni poistuessani lentokoneesta. Eväshetken jälkeen kuuntelin musiikkia ja torkuin loppumatkan.

img_6267
img_6273-1Olen tottunut siihen, että lentokentällä saa laukkuja odotella. Münchenissä tilanne on aivan toinen. Kipitin vessaan ja tällä välin laukkuni oli jo lähtenyt pyörimään laukkuhihnaa pitkin. Lentokokemus oli lähellä loistavaa. Onnistuin ostamaan keskustaan junalipun ilman lähes minkäänlaisia ongelmia. Minulle täytyi vain huomauttaa, että voin ottaa korttini jo koneesta pois.
Yllätyin, että Münchenissä oli lunta. Tuntui hyvin kotoisalta saapua maahan, jossa on loskainen keli. Satoi nimittäin vettä, mutta kaikki lumi ei ollut kuitenkaan sulanut. Määränpäässä Munichissä tajusin, etten ollut muistanut ladata karttaa ennakkoon puhelimeni muistiin. Löysin kuitenkin hostellille ja sain tavarani säilöön.

img_6286

Kiertelin vähän kaupungilla. En vieläkään oikeen tiedä, mitä kaikkea näin, mutta tykkäsin kaupungista hyvin paljon. Kaupungin arkkitehtuurissa on yhdistetty paljon uutta ja vanhaa kauniisti. Väsymys oli hyvin kova, ja taisin lopulta käyttää liikaa aikaa hostellilla chättäilyyn. Tajusin myös silloin, etten kerinnyt lataamaan karttoja ollenkaan. Laitoin seuraavan kohteen kartan lataukseen.

img_6292

Ajattelin pysytellä hiljaa päivällisestäni, mutta olen hyvin fiiliksissä tästä nykyaikaisuudesta. Mäkkärissä oli itsepalvelukassat. Klikkailin siitä itse, mitä söin ja maksoin. Tämän jälkeen näin näytöltä suoraan, kuinka mones olin jonossa. Huippua! Ruoka oli ehkä toisarvoisten makuista, mutta tälläsiö juttuja täytyy saada myös Suomeen.

 

Lentoeväistäni jäi aika paljon yli, joten paljoa ei tarvinnut Saksassa eväsvarastoa täyttää. Ostin hyvän kokoisen brezelin, ettei vahingossa loppuisi eväät junassa kesken.

img_6297

Olin lopulta ostanut tilalle enemmän eväitä kuin mitä olin ehtinyt syödä. Laukkuni siis pursusivat ruokaa, enkä saanut mahtumaan kaikkea enää kahteen. Onneksi ei ollut pitkä matka juna-asemalle.

img_6319

Yövyin ensimmäistä kertaa elämässäni hostellin dormissa. Budjettimatkalaisena päätin ottaa halvimman paikan, jonka äkkiseltään löysin. Hintaa tälle tuli 15€/yö sisältäen aamiaisen. Kokemus oli hyvä. Hinta/laatu-suhde suorastaan loistava. Jaoin huoneeni 12 miehen kanssa. En hirveästi kerinnyt heidän kanssaan juttelemaan, mutta yksi oli New Yorkista matkalla Bolognaan kohti omaa vaihtoaan. Aamiaisella tarjottiin paria erilaista leipää, leikkeileitä, juustoa, hilloja, müslejä, jugurttia (?), hedelmäsalaattia ja juomia. Voisin yöpyä tälläisessä toistekin.

img_6317
München, tulen ehdottomasti toistekin käymään.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s