Ensivaikultelma

img_6327Lähtiessäni Munchenistä ilma oli hyvin sumuinen ja luminen. Torkahdin ja heräsin, kun aurinko paistoi ja lunta oli vielä enemmän. Alpit olivat hyvin kauniit. Nukahdin uudelleen ja herätessä ilmassa oli taas sumua, mutta lumi oli poissa.

Olin katsonut ennakkoon, että juna-asemalta majoituspaikkaani on vain 3km matka. Saavuin myös sellaiseen aikaan, ettei avaintenluvutus office olisi auki seuraavaan kahteen tuntiin. Päätin siis kävellä.

Reittini kulki keskustan läpi ja siitä pitkälle eteenpäin. Poliisilaitoksen kohdalta tuli kääntyä ylöspäin. Päättäessäni kävellä en tiennyt, että matka olisi lähes koko ajan ylämäkeä.

Huomasin jo alkumatkasta, että päätös kävellä oli väärä. Olen ihminen, joka yleensä tekee niin kuin on päättänyt. Tästä syystä kävelin loppuun asti. Kävelyssä oli kuitenkin puolensa. Hahmotin kaupungin pienuuden ja näin keskustan pääjutut. Keskusta oli kaunis, mutta en tavaramäärästäni johuten jäänyt kuvailemaan sitä.

img_6370Löysin toimistoon, jossa kirjoitin vuokrasopimuksen. Tällöin oli tunti jäljellä odottamista. Olen ehkä huono suomalainen, koska minulle olin kylmissäni. Ilmassa oli paljon kosteutta ja asteitakin vain kuusi. Muutamat muutkin olivat löytäneet paikalle.

Lopulta toimisto aukesi ja pääsin kirjoittamaan vuokrasopimusta. Kuvittelisi, että avaimet saa samasta paikasta, mutta ei. Ne täytyi hakea eri toimistosta. Kerkesin ensimmäisen kerran eksyä jo ennen avainten hakua. Avainten saamisen jälkeen oli löydettävä oikea huone. Kävinkin väärässä kerroksessa kokeilemassa avaintani. Huone lopulta löytyi ja pidän huoneestani paljon.

Kirjoittelen myöhemmin huoneesta ja asunnosta enemmän, mutta mainittakoot nyt keittiön olevan yhteinen. Jääkaapista en ole vielä löytänyt itselleni tilaa, mutta onneksi ulkona on jääkaappilämpötila. Pidän siis ruokiani ulkona, kunnes jääkaapista löytyy ruuilleni mentävä kolo. Keittiökäytös on muutenkin hyvin pelottavaa, kun ei tiedä mitä tavaroita saa käyttää ja mitkä on muiden omia.

img_6359
Aamulla oli welcome-sessio. Oli powerpoint-esitys, jossa kerrottiin vanhoja ja uusia juttuja. Saimme myös muistitukut, jossa on dokumentteja, joihin tulee tutustua. Sähköpostiini tupsahti posti, jossa kerottiin minulla olevan uusi italialainen sähköpostiosoite. Jotta se olisi helppo kertoa muille, se on piaelina.etelaevuori@studenti.unitn.it. En ole vielä kerinnyt käydä kokeilemassa, millainen sähköpstipalvelu täällä on.

Yliopistoon rekisteröityminen koitti seuraavaksi. Oli hyvin hämmentävää, koska itselläni meni tähän asiaan ehkä 2min, kun muut viettivät siellä ikuisuuden. En edes tiedä, mihin muilla meni niin paljon aikaa.

Törmäsin koululla suomalaistyttöön. Hän oli sopinut menevänsä koulun jälkeen tutorinsa kanssa kahville. Koska minulla ei ollut muuta, lähdin heidän mukaansa. Kävimme katsomassa lakikoulun tiloja ja suuntasimme kahville. Italialaisilla on täällä vielä tenttiviiko käynnissä, joten italialaisoppaidemme täytyi palata opiskelmaan kahvin jälkeen. Kiertelimme kahdestaan vähän kaupungilla ja suuntasimme kaupan kautta kotiin.

Kävimme myöhemmin katselemassa pesutupaamme ja miettimässä lakanoidenvaihto systeemiä. Myös ensimmäisen siisteystarkastuksen aika on nyt tiedossa. Valmistaudun tänä vuonna ilmeisesti ystävänpäivään siivoamalla.
img_6366

Huomenna vuorossa on italian kurssille ilmottautuminen. Toivottavasti se kestää vähemmän aikaa kuin tämän päivän rekisteröintiosio, koska haluaisin keritä hakemaan myös opiskelijakorttini.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s