Kahvittelua, pankki ja monumentti

Olemme alkaneet jo odottamaan opiskelun alkua. Tahdomme päiviimme jotain tekemistä ja rytmiä. Tähän mennessä olemma melkeinpä vain syöneet, notkuneet kahviloissa tai kävelleet ympäriinsä. Sade on onneksi vihdoin lakannut ja vuoret näyttävät kauniilta.

img_6397Eilen vihdoin uskaltauduin keittiöön. Kaikki ovat hyvin avuliaita ja mukavia. Nyt minulla on jääkaappissa tilaa ja tiedän, mikä kaappi on minun. Keittiössä on myös yhteisiä asioita, mutta olen vielä ujo käyttämään niitä. Keittiöstämme on huikeat näkymät vuorelle.  Kävimme Anniinan kanssa täyttämässä jääkaappejamme aamupäivällä.

Meille on muodotunut jo pieni porukka. Ei ole järjestettyä ohjelmaa, joten hengailemme niiden kanssa, jotka tunnemme. Olemme kaikki hieman tylsistyneitä yksinämme. Jos joku keksii jotain tekemistä, otamme muut mukaan. Iltasella lähdimme jäätelölle. Facebookin Erasmus-ryhmässämme oltiin kyselty, jos lähdettäisiin yhdessä ulos. Suuntasimme muiden mukaan yksille.

img_6391

Tänään täytyi maksaa vuokra. Kaikki muut asiat on järjestetty hienosti meille valmiiksi, paitsi vuokran maksaminen tuottaa ongelmia. Voimme maksaa sen joko luottokortilla tai käteisellä pankissa. Luottorajamme eivät ole kovin suuret, joten päätimme lähteä yhdessä pankkiin.

Nostimme ensin pankin ulkopuolella tarvittavan määrän käteistä ja siirryimme sisään pankkiin. Pankkiin päästäkseen täytyi ensin mennä ensimmäisestä ovesta sisään pieneen koppiin. Kopissa täytyi olla muutama senkunti ja tämän jälkeen seuraava ovi avautui. Pankkivirkailijat eivät oikeastaan puhuneet englantia. En pitänyt kokemuksesta. Italialaiset pankit ovat aika pelottavia.

Kävimme kokeilemmassa koululounasta. Emme oikeen tienneet, miten olisi pitänyt toimia. Saimme eräänlaiset leivät ja jugurtit. Hämmennys oli siellä suuri. Taidamme jatkossa pitäytyä pizzeriossa. Kiertelimme vähän aikaa ja lähdime kahville.

dsc_0204-2Olimme nähneet monumentin mäen päällä, ja kysyimme tarjoilijalta, miten sinne pääsee. Hän sanoi sinne kestävän noin 25 min kävellen. Sade oli vihdoin lakannut. Päätimme lähteä etsimään monumenttia.

 

dsc_0213Monumentille oli kiipeämistä. Välillä oli portaita ja välillä vain mäkeä. Vaikka matka tuntui ikuisuudelta, se kannatti. Näkymät olivat kauniit mäen päältä. Emme saaneet täysin tietoomme miltä ajalta monumentti oli.

 

dsc_0262-2

dsc_0305-2

Lähdimme monumentilta syömään. Ja tämän jälkeen ESN:n toimistolle. Sen piti olla auki 18-20. Odotimme siihen asti kunnes kello oli 19, mutta kukaan saapunut paikalle. Vain kaksi muuta vaihtaria. Olimme kaikki hieman väsyneitä ja päätimme lähteä kotiin.

Lähdemme huomenna päiväretkelle Bolzanoon. Olemme keränneet pikkuhiljaa lisää ihmsiä retkellemme ja meitä on lähdössä sinne yhdeksän.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s