Bolzano

img_6399Teimme tänään päivämatkan Bolzanoon. Olimme kaikki hyvin innoissamme, koska kyseessä oli ensimmäinen Trenton ulkopuolinen reissu. Suunnitelma oli nähdä Ötzi ja viettää mukava päivä katsellen kaupunkia. Trentosta on matkaa Bolzanoon noin 50km. Matkaan kuluu aikaa puolesta tunnista tuntiin riippuen junasta.

Olimme sopineet tapaavamme ensin  niiden kanssa, jotka asuvat näissä taloissa, ja loput näkisimme vasta asemalla. Ensimmäisessä tapaamisessa Tristian oli myöhässä, joten päätimme ottaa bussin keskustaan. Luulimme, että bussi menee suoraan asemalle, mutta ilmeisesti se kiertää ensin koko kaupungin ja lopettaa kierroksen asemalle. Tajusimme tämän liian myöhään ja myöhästyimme vähän tapaamisajastamme.

dsc_0312Onneksi junia menee Bolzanoon noin puolen tunnin välein. Osa meistä osti lipun tiskiltä, mutta minä preferoin enemmän lippukoneita. Koneet puhuvat englantia ja toimivat suhteellisen loogisesti täällä. Saimme kaikki lippumme. Juna oli aika tyhjä ja matka tuntui pitkältä.

Saavuimme Bolzanoon ja päätimme lähteä heti katsomaan jäämiestä. Pääsimme museolle ja siellä sanottiin, että heillä on teknisiä ongelmia, ettei muumio ole tällä hetkellä nähtävissä. He eivät osanneet sanoa, milloin vika korjaantuu. Päätimme mennä muualle ja kokeilla myöhemmin uudelleen.

Kiersimme kaupunkia ja törmäsimme toiseen museoon. Päätimme mennä kokeilemaan luonnontieellistä museota. Yksi meistä puhuu hyvää saksaa ja hän sai tietoonsa, että museo pääasiassa tarkoitettu lapsille. Museo oli ihan hauska, vaikka olisimme kaivanneet englannin kielisiä tekstejä seinällä. Saimme vihkot, mutta asioita on vaikeampi seurata kirjasesta. Meitä alkoi kovasti lapsettaa, painelimme kaikkia nappuloita, vaikka emme edes tienneet, mitä niistä tapahtuu.

dsc_0347-2

Reittimme varrelle osui leikkipuisto. Olimme sielläkin kuin pieniä lapsia, joiden täytyi kokeilla kaikkea. Keinuimme korkealle ja kiipesimme narupyramidiin kilpaa. Harkitsimme jopa pientä piknikkiä kyseiseen paikkaan, mutta lopulta se jäi vain harkintaan.
Suuntasimme tuttuun tapaan kahville, jonka jälkeen päätimme kokeilla uudestaan ensimmäistä kohdettamme. Viat oli saatu korjattua. Asetelimme tyytyväisinä sisään. Museon hinta oli joidenkin mielestä hieman.

an kallis, mutta lopulta kaikki ajattelimme, että oli myös hinnan arvoinen paikka.

16651221_120300001993551373_321150936_o

Jäämiestä tai sen varusteita ei saanut kuvata. Ötziä pidetään -6 asteessa pakastimessa ja tällä huoneella on kaksi tai kolme varageneraattoria, jos jokin menee rikki. Heillä on myös evakuointisuunnitelma pahimman varalle. Sairaalassa on aina pakastin valmiina vastaanottamaan ambulanssikuljetettua Ötziä.

Muumio oli todella hyvin säilynyt ja ihmettelimme kaikki tiedon määrää, mitä siitä oli saatu irti. Muissa kerroksissa kuvaaminen oli ehkä sallittua, joten nappasimme muutamat kuvat. Jos satutte liikkumaan Bolzanon suunnalla, suosittelen ehdottomasti vierailua.

img_6400

Kävimme makkarakioskilla ja suuntasimme kotiin. Bolzano oli kiva, kaunis ja aika lähellä. Mietimme menevämme uudelleenkin käymään, koska siellä on vielä paljon nähtävää.

dsc_0377-2

 

Advertisements

One thought on “Bolzano

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s