Allora

img_6466-1Italian opetus ei ole varsin laadukasta täällä. Opettaja ei ole hyvä aloittelijoille, koska hänellä ei ole vaadittavaa kärsivällisyyttä. Kävimme hakemassa salikortit ja kokeilimme salia.  Vaikka syömme koko ajan gelatoa ja pitsaa, ehkä emme tulekaan lihavina takaisin.

Yhdellä oppitunnilla löimme pientä vetoa, kuinka monta kertaa opettaja sanoo allora. Se tarkoittaa suomeksi jotain “no niin” tyyppistä. Opettaja tuntuu toistavan sitä koko ajan. Vaihtoehdot olivat yli vai ali sata. Tunti kestää 3h, joten hänen tulisi sanoa sitä vähintään joka toinen minuutti, jotta hän yltäisi sataan.

img_6419Garrett ja Tristian laskivat alloria. Garrett oli heitä parempi tässä, ehkä hän on aiemmin laskenut jotain vastaavaa. Tauolle mentäessä, eli noin puoli välissä opettaja oli sanonut hieman yli 60 kertaa allora. Hän kuitenkin vähensi sitä huomattavasti toisella puoliskolla. Lopulta Garrettin kädessä oli tasan sata viivaa.

img_6465Epäilimme hänen laskeneen väärin, mutta kukaan ei voinut todistaa toisin. Tällöin kukaan ei myöskään hävinnyt vetoa. Eli jos haluat kuulostaa italialaiselta, ala toistaa alloraa koko ajan.

Päivämme alkavat kävelemällä keskustaan, jossa meillä on vakkarikahvila. En tiedä, syökö meidän pojat aamiaista ennen kuin lähtevät kotoaan, mutta syömme siellä aina jotain leivoksia ja vedämme kahvit, eli minulle toinen aamiainen. Aamiaisen jälkeen 3h italian kurssia, jonka jälkeen menemme pitsalle. Meillä on kaksi kantapitseriaa. Iltaohjelma vaihtelee päivittäin.

img_6464Olemme tänään kertoneet ystävillemme, että Suomessa Valentines day ei itseasissa ole aivan samanlainen kuin muualla maailmalla. Ystävänpäivä ei ole suomessa varsinaisesti parien juhla, vaikka se on menossa enemmän siihen suuntaan joka vuosi. Ystävänpäivä ei ole ollenkaan niin iso juttu kuin muualla, mutta silloin on kiva muistaa ystäviä. Päätimme viettää ystävänpävän ystävien kesken menemällä syömään hieman parempaan paikkaan.

Meillä oli myös huonetarkastus tänään. Emme ole täysin varmoja, mitä kaikkea saamme tehdä huoneissamme. Huhuja on liikkunut ruuan säilytyksestä ja syömisestä huoneissa, joten piilotimme kaikki huoneissamme olevat ruokamme kaappeihin. Varmaksi voin sanoa, ettei kynttilöitä saa polttaa. Olin ostanut Garrettille pienen kynttilän lahjaksi, koska hän oli sanonut kaipaavansa niitä. Hän sai sähköpostia, jossa kerrottiin, etteivät ne ole sallittuja ja hänen täytyisi hankkitua niistä eroon.

img_6467Kävimme ostamaa unisport-kortit. Asuntolallamme on kolme kuntosalia, joihin pääsee kortilla ja sillä saa alennuksia monesta urheilupaikasta ympäri Trentoa. Kuntosaleja saattaa olla myös muualla. Maksoimme kortista 20€, eli ei paha hinta.

Innostuimme heti kuntoilemaan. Emme odottaneet salista hirveästi mitään, koska kortti oli halpa. Sali ei ollut kummoinen, muta siisti ja käypä meille. Emme oikeastaan tiedä mitään kuntosaleista, koska kukaan meistä ei ole käynyt sellaisella ennen säännöllisesti.

img_6463-1Treenimme muodostui tänään pääasiassa vatsalihasliikkestä. Päätimme menevämme ehdottomasti uudestaan. Kaverini sanoivat minulle, että vihaavat minua huomenna, koska eivät voi nauraa. Syytän tästä itse Oskaria, koska hän antoi meille liikkeet.

Minulla on fiilis, että kun kurssit alkavat, päiväjärjestyksemme saa valtavan kolauksen. Minulla on hyvä fiilis näistä tyypeistä ja en usko, että unohdamme toisiamme, vaikkemme käy samoilla kursseilla. Olemme jo miettineet, minne kaikkialle haluamme mennä yhdessä.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s