Uupumus

c488c9e0-a8c9-4348-bf6f-c3e5e4673a22Vieras kieli, paljon ihmisiä, ei vapaapäiviä, liian lyhyet yöunet, epävarmuus kursseista ja epäterveellinen ruoka ovat aiheuttaneet pientä uupumusta. Kaksi viikkoa sitten, kun saavuin tänne, ajattelin, ettei kukaan pysty poistamaan hymyä kasvoiltani. Lopulta aika hoiti asian. Suomalainen hymyilemätön perusilme on tullut takasin.

 Minulla on ollut aina pieni kaveriporukka, joiden kanssa hengailen. En ole ollut hyvä tutustumaan uusiin ihmisiin. Uudet ihmiset ja isot joukot vievät yllättävän paljon energiaa, vaikka viihdyn heidän kanssaan. Aina, kun lähdemme italian kurssilta, mukaamme tarttuu aivan törkeästi väkeä. En melkein pysty muistamaan päivää, jolloin olisin syönyt päivällistä niin, ettei lopulta paikalla ole ollut alle 10 ihmistä.

16716151_664981130341584_2372699455682229019_o

Italian kurssi on päivän parhaaseen aikaan, jolloin ulkona paistaa aurinko. Kolme tuntia päivässä intensiivistä huonoa opetusta on hyvin rankkaa, turhauttavaa ja väsyttävää. Olen kuitenkin tyytyväinen, että menin kurssille, koska sosiaalinen verkostoni pyörii sen ympärillä. Ja olen ehkä oppinut tai palauttanut mieleeni joitain asioita italiasta.

Jotkut ystäväni ovat kysyneet, mikä on, kun en hymyile. Kerroin heille, ettei kukaan hymyile suomessa. Asioiden täytyy olla todella hyvin, jos hymyilee muuten vaan. Monet asiat on lähimmille ystävilleni yllättävän ok ja he eivät tunnu ihmettelevän mitään, jos sanon, että suomalainen juttu. Hymyilemättömyys ei siis enää herätä ihmetystä.

Trenton yhdelle piazzalle oli eilen pystytetty tivoli. Kävimme totta kai kokeilemassa muutamaa laitetta. Pienestä maailman pyörästä näki kaupungin kauniin siluetin.

1487371187707

Otin tänään illan vapaaksi iltaohjelmasta. Tunsin tarvitsevani omaa aikaa. Kokkasin ensimmäistä kertaa keittiössäni. Olen ilmeisesti menettänyt kokkaustaitoni, koska ruoka oli järkyttävän pahaa. Vaikka aluksi kammoksuin yhteiskeittiötäni, olen alkanut pitää siitä. Juttelen usein brasilialaisen lakiopiskelijan kanssa,. On kiva kuulla, miltä maailma näyttää eri kannalta katsottuna. Hän on lähdössä pian takaisin ja antaa paljon vinkkejä minulle. Italialaiset ovat myös hyvin mukavia, vaikka he eivät puhu paljoa englantia.

Meillä oli pieni infotilaisuus kurssivalinnoista. Voin vaihtaa kurssejani maaliskuun loppuun asti. Suositus on, että ensi viikolla jo mentäisiin kursseille, joita haluaa ottaa. Joidenkin deparmenttejen kurssit ovat alkaneet jo tällä viikolla, mutta onneksi minun kurssini eivät. Välillä tuntuu, että haluaisin ottaa paljon kursseja, koska kaikki vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toisinaan taas tuntuu, ettei oikein mikään nappaa, ja haluaisin vain paljon vapaa-aikaa. Ensi viikolla käyn kokeilemassa useita kursseja ja päätän sen jälkeen, mitkä valitsen.

dsc_0431-2

Kaiken kaikkiaan olen onnellinen täällä. Pidän ihmistä, joita olen tavannut. Kaikki ovat ystävällisiä. Kaupunki on kaunis, sopivan kokoinen ja kodikas.  Vaikka väsyttää ja ei jaksaisi aina olla sosiaalinen, en vaihtaisi tätä mihinkään. Tälläiset tuntemukset kai kuulluu tähän kokemukseen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s