Kurssien alku

Tällä viikolla meillä alkoi kurssit. Ensimmäiset opintopisteet on myös suoritettu ja welcome week menee kovaa vauhtia eteenpäin. Tuntuu hurjalta, että täällä on oltu jo kolme viikkoa. Samalla tuntuu, että vasta olisi tullut ja toisaalta tuntuu, että olisi ollut kauemmin.

Päätin, että käyn kokeilemassa vähän kaikkea, koska kurssin nimien perusteella en kyennyt tekemään valintaani. Olen vielä hieman kahden vaiheilla, täytyisikö minun ottaa helppoja ja tylsiä kursseja vai haastavia ja mielenkiintoisia. En haluaisi tylsistyä luennoilla, mutten haluaisi kuitenkaan käyttää kaikkea aikaa opiskeluun. 

Maanantaina olimme suunnitelleet menevämme yhdelle luennolle. Lopulta kävi ilmi, että olimme katsoneet aikataulun väärin, ja olimme tunnin myöhässä. Odottelimme luennon loppumista käytävässä ja kävimme lopuksi kysymässä professorilta, voimmeko edes ottaa tätä kurssia. Vastaus oli ehdoton ei. Koska olemme kandivaiheen opiskelijoita, meillä ei ilmeisesti ole tarvittavia esitietovaatimuksia. 

img_6552Iltasella kokkasimme poikien kanssa keittiössäni hieman illallista. Harkitsimme menevämme welcome weekin game nightiin. Garrett oli menossa käymään siellä ja hän lupasi lähettää viestiä, jos on hyvä meno. Sovimme myös katsovamme kurssejamme yhdessä, kun hän tulee takaisin. Siellä ei kuulemaa ollut mitään erikoista, mutta hän oli tulossa takaisin vasta puolen yön jälkeen, joten kurssien katsominen jäi.

Tiistaina minulla oli kursseja 10.30-19. Tuntui, ettei päivä loppuisi koskaan. Olemme olleet täällä kolmisen viikkoa, ja emme ole kerineet pyykkäämään kertaakaan. Vaihtovaatteet alkoivat olla lopussa. Ei ollut siis muita vaihtoehtoja kuin pitää pyykkipäivä. Jätimme pyykit koneeseen ja suuntasimme salille. 

Olen huomannut muuttuvani täällä sellaiseksi ulkkariksi, joita olen vihannut Suomessa. Minulla ei ole koskaan harmainta hajua, miten täytyisi toimia, eli olen hidas kaikkialla. En hae pyykkejäni ajallaan ja varailen törkeästi paikkoja kaikilta kavereilleni. Olen yrittänyt ottaa kuitenkin muita huomioon parhaalla mahdollisella tavalla. 

Keskiviikkona oli italian koe. Suullinen osio hoidettiin niin, että yksi puhui ja muut kuuntelivat hänen puhettaan. Olen älytön jännittämään ja vihaan esiintymistä, joten oma osuuteni ei mennyt toivomalla tavallani. Ryhmämme on kuitenkin ihana ja kaikki tsemppasivat toisiaan. Kirjallinen osio täyty tehdä kuulakärkikynällä. Muualla maailmassa ilmeisesti käytetään paljon kyniä, joita ei voi pyyhkiä pois tenteissä. Minulle tämä oli hyvin outoa. Saimme ottaa suttupaperit tenttiin ja jotkut ihmettelivät, että mihin sitä oikein tarvittiin, mutta itse kirjoitin kaikki vastaukset ensin siihen ja sen jälkeen vasta oikealle tenttipaperille. 

img_6545
Illalla vuorossa oli Pub Crawl. Oli outoa, että Pubikierroksella oli tarkoitus käydä vain neljässä kuppilassa ja viettää jokaisessa vähintään tunti. Meno oli kuitenkin mieletöntä ja väkeä tuntui olevan koko ajan vain enemmän. Viimeinen baari oli mieletön. Tuli fiilis, että olisi jossain pienessä luolassa. Siellä oli erilaisia alueita. Oli pöytähuone, sellainen paikka, missä oli tyynyjä ja pystyi istumaan lattialla ja löytyi myös tanssilattia. Olimme siellä lopulta niin kauan, että baari sulkeutui. 

img_6547Tänään meillä oli italian tentin palautetilaisuus. Kaikki pääsivät läpi, joten ensimmäiset kolme opintopistettä on nyt kasassa. Palautetilaisuudessakaan ei päässyt helpolla. Jokainen luki vuorotellen esseensä ääneen ja opettaja kertoi kaikille yhteisesti, missä oli mennyt pieleen. 

Olen huomannut englannissani huimaa kehitystä reissun aikana. Aluksi en uskaltanut edes kysyä, jos en tajunnut jotain sanaa, mitä ystäväni käyttivät. Nykyisin kerron, jos en tajua jotain ja muut yrittävät selittää, mitä nuo sanat tarkoittavat. Joskus joudumme käyttämään googlekääntäjää.


 

Advertisements

One thought on “Kurssien alku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s