Sadetta pakoon

Tällä viikolla sää on ollut kahta aivan eri suuntaa. Rankkasadetta ja aurinkoa. Arki alkaa hieman tuntumaan jo arjelta. Varasimme ensimmäisen Italian ulkopuolelle kohdistuvan matkan. 

Sunnuntai meni aikapaljolti nukkuessa. Lähdimme illasta pitsalle. Oli mukava päästä sängystä vähäksi aikaa pois tullettumaan ja vähän liikkeelle.  Vaikka olin nukkunut siitä asti kuin saavuimme Padovasta. Nukuin seuraavana yönä 13h.

International office on auki vain neljä tuntia viikossa. 10-12 maanantaintaisin ja samaan aikaan keskivviikkona. Minulla oli kysyttävää, joten raahauduin sinne. Jonotin puolisen tuntia ja hoidin asiani alle 5min.

Törmäsin Liaan siellä ja sovimme menevämme syömään yhdessä. Syönnin jälkeen kävelimme ympäri kaupunkia ja kuljimme kujia, mitä emme olleet vielä kokeilleet.

img_6596Iltasella lähdimme syömään huippukalliseen japanilaiseen ravintolaan. Kammoksun raakoja ruokia, joten japanilainen ruoka oli minulle aikamoinen koitos. Lähes kaikki oli lopulta hyvää, kun ei ajatellut ruuan olevan rakaa. Aasialaiset kertoivat, ettei ruuat olleet kaikki todellakaan japanista. Mukana oli paljon kiinalaisia juttuja ja ilmeisesti italialaisiakin.

 

Brasilialaiset laittoivat päivällä viestiä, että he ovat lähdössä Prahaan viikonlopuksi. Lennot Milanosta maksoivat vain kympin suuntaansa. Aloimme miettimään, pitäisikö meidänkin läheä. Lopulta buukkasimme lennot, majoutukset ja kuljetukset lentokentälle. Ensimmäinen erasmusulkomaanmatka siis tiedossa tälle viikonlopulle.

img_6598

img_6593Luennot on täällä usein ilta-aikaan, mikä on hyvin outoa. Tällöin aamupäiviin jää paljon luppoaikaa Tiistaina lähdin aamuseltaan katselemaan taas vähän kaupunkia. Ostelin vähän vaatteita samalla. Te, jotka olette tulossa käymään, varatkaa tavaroilleni paljon tilaa laukusta. En saa näitä kaikkia millään täältä takaisin yksin.

Kokeilin taas uusia kursseja. Nyt alkaa kurssien valinta jo tuntua hieman hankalta. Olen ottanut muutaman vaatimuksen kursseilleni. Olen lähes jo päättänyt kurssini, mutta katsotaan katsotaan..

Illalla kokkailimme yhdessä ja teimme lennollemme chek-inin. Tänään kävin ensimmäistä kertaa tulostamassa yliopistolla. Ei ollut niin vaikea projekti, kuin olin ajatellut. Nyt on lento- ja bussiliput Prahaanpäin hoidossa. Takaisinpäin täytyy keksiä jotain siellä.

Sain tänään myös vihdoin pyörän. Olen superinnoissani siitä. Matka-ajat lyhenevät huomattavasti, eikä enää välttämättä tarvitse pyöriä keskustassa montaa tuntia luentojen välissä. Tänään vietimme keskussa kuitenkin monen monta tuntia. Sää oli todella ihana ja aika kului mukavasti pääasiassa syöden.

 

Lähdemme huomenna liikkeelle 3.30, joten kohta olemme jo matkala kohti Prahaa. Tänne on luvattu koko viikonlopuksi sadetta, joten osui loistava viikonloppu lähteä kaupungista pois.

ps. Eräs kanadalainen tyttö kirjoittelee myös kuulumisiaan täältä blogin muodossa. Voitte käydä kurkkaamassa niitä täältä.

Itselläni tuli kylmät väreet hänen viimeisimmästä tekstistään. Hän kertoi siinä, miten välillä on vaikea olla juuri sellainen kuin on, jos ei tykkää samoista jutuista kuin muut. Välillä tunnen samoin kuin hän, mutta lopulta asioista saa eniten irti, kun uskaltaa olla omaitsensä.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s