Kommeluksia

Tällä viikolla pääsin vihdoin toenteolla kokeilemaan pyörääni. Säät ovat olleet hyvin suotuisat ja lämpimät. Myös Prahan univelat ovat lähes nukkuttu pois ja pitkään suunniteltu karaokeilta kokeiltu. Korjausmieskin kävi piipahtamassa.

img_6686Saavuimme maanantaina Prahasta kotiin. Yritimme käydä ilmottautumassa italian kurssillemme, mutta kielitoimisto oli kerennyt mennä jo kiinni. Koska minulla ei ollut viikonlopun jäljiltä ruokaa ja Garrettillä ei ole pannuja, yhdistimme molempien vahvuudet ja teimme yhdessä ruokaa. Koska nukkuminen viimeisenä yönä matkalla oli jäänyt hyvin vähäiseksi, nukuin käytönnössä koko loppu päivän.

Heräsin lopulta puhelimen kilkutukseen, kun matkassa mukana olleet tyypit lähettelelivät taas kuvia matkalta. Olimme sopineet Anninnan kanssa pyykäävämme illallemmalla. Hän oli laittanutkin jo viestiä, mutta olin kerinyt jo lähes nukkua ajan ohi.

Pääsimme pyykkitupaan. Siellä oli hirveästi tuttuja ja jonoa. Väsyneenä en jaksa rupatella turhia, joten lähdimme mahdollisimman nopeasti kohteliaisuuksien jälkeen kokeilemaan toista tupaa. Laitoimme pyykit koneeseen ja lähdimme takistamaan,onko pyörät vielä tallella.

Ennen kuin lähdimme Prahaan emme tienneet, minne pyörät kuuluisi jättää. Lopulta päädyimme kiipeilyhallin parkkihalliin. Siellä oli kameroita ja paikka tuntui muutenkin turvaliselta. Olemme tällä viikolla etsineet pyörillemme sopivaa paikkaa monesta kolosta. Eilen löysimme vihdoin pyörille tarkoitetun huoneen, jonne pääsee vain avainkorteillamme.

Olen edelleen innoissani siitä, että minulla on taas vihdoin pyörä. Lähdin tiistaina onnellisena pyöräilemään kohti keskustaa. Näin Lian ja Tristanin bussipysäkillä ja jäin vähäksi aikaa rupattelemaan. Yrittäessäni lähteä liikkeelle ketkut olivat tippuneet pyörästäni.

img_6707

Olin onnellinen, etten ollut silloin yksin, koska eihän minulla ollut minkäänlaista hajua, miten ketkut laitetaan pyörään takaisin. Tristan ei osaa ajaa pyörää, mutta ilmeisesti joskus on laittanut ketjuja. Hänellä ei ollut homma ihan hanskassa, mutta lopulta ketjut olivat paikallaan ja pääsin jatkamaan matkaa. Tiedän jopa nyt itse, miten homma toimii jos täytyy kokeilla uudestaan.

img_6708Tällä viikolla on ollut hurjan lämpimät ilmat. Jäätelöä on kulunut ja olen viihtynyt keskustan seudulla hyvin nauttien auringosta. On ollut ikävä mennä luennoille, koska silloin missaa osan kauniista päivästä. Onneksi vielä ei ole hirveästi opiskeltavaa.

Tiistai-iltaisella kokailimme Violetan ja Garrettin kanssa Violetan keittöissä. Violetta asuu minua kerrosta ylempänä ja välillä tuntui, ettei koko kerroksessa asu muita. Oli hyvin autioita ja hiljaista siellä. Yksi kerros ylöspäin tekee maisemista täysin erilaiset.

Keskiviikko kului samoin kuin muutkin päivät tähän mennessä. Kaupungilla olemista ja luentoja. Aurinkoa ja lämpöä. Ainut poikkeus muihin päiviin oli se, että eräässä baarissa järjestetään karaokeilta. Olemme suunnitelleet sinne menemistä jo ensimmäisistä viikoista täällä. Nyt vihdoin saimme aikaseksi lähdettyä.

img_6698

Täällä jaetaan pyörät erikseen miehille ja naisille. Garrett halusi lainata pyörääni illalla. Hän oli kuin pieni lapsi, joka oon juuri oppinut ajamaan pyörällä. Oli hauskaa saada toinen niin iloiseksi kuin hän oli. Kävimme ensin katsomassa vähän jalkapalloa toisaalla, joten olimme hieman myöhään liikkeellä karaokessa.  Ilta oli lopulta tosi hauska.

photo5913760184218527730Torstaista Tristanilla ja Anniinalla oli vapaapäivä. Asteita oli luvattu 20, joten sovimme lähtevämme ennen minun luentojani gelatolle keskustaan. Emme olleet käyneet päälle viikkoon syömässä kantapitseriasamme, joten päätimme korjata tämänkin asian. Sillä välin kun olin luennolla Tristan ja Anniina saivat vinkin Trenton parhaasta kahvilasta. He pitivät siitä myös paljon, mutta eivät muistaneet jälkeenpäin kahvilan nimeä.

img_6701Lialla oli hieman vaikeuksia hänen ex-kämppisten kanssa, joten iltasella päätimme juhlistaa hänen muuttoaan ja uutta elämää. Suunnitelma oli kokkailla yhdessä pienellä porukalla, mutta lopulta meitä oli aivan törkesäti paikalla. Joku oli kutusunut jonkun, ja hän oli taas kutsunut seuraavan. Ruokaa onneksi riitti kaikille.

Perjantait ovat minulle vapaapäiviä. Päätimme Anniinan kanssa läheteä pyöräilemään läheiselle järvelle. Google maps sanoi, että noin 15km matka. Eli siis ei ollenkaan paha juttu. Ensi kerralla kun lähden täältä jonnekin tarkistan ensin korkeuserot.

img_6703

Emme lopulta päässeet järjevelle asti. Matka oli aivan toivotonta ylämäkeä. 600 metrin korkeudessa saavuimme pieneen kylään, jossa pysähdyimme ja päätimme, ettemme jatka enempää. Korkein kohta aluperisellä reitillämme olisi ollut noin 1km korkeudessa. Tähän kylään pääsee myös Trentosta suoraan kaapelikärryllä. Susittelen sitä ehdottomasti, jos täällä tulee käymään.

Lähdimme takaisinpäin. Ajattelimme aluksi, ettei alaspäin meneminen ole mikään ongelma tai mitään. Toisin kävi. Pyörämme ovat varmaan aika vanhoja ja ne on huollettu vähän niin ja näin. Jarrujen kunto on hieman heikkoa. Alaspäin tuleminen oli hyvin kuumottavaa ja välillä jopa pelottavaa.

Vaikkemme päässeet järvelle asti, olen tyytyväinen lähdöstämme. Maisemat olivat kauniit, jatkossa tiedän tarkistaa korkeuserot ennen lähtöä ja tulipahan jotain muuta tehty kuin syötyä gelatoa.

DSC_1252

Tänään, kun palasin kotiin sähköni eiävt toimineet. Pääsemme huoneisiimme avainkortilla, jolla saamme sähköt myös toimimaan. Monissa hoteilleissa on vastaava systeemi. Pääsin huoneeseeni sisään, mutta sähköt eivät vaan pelittäneet. Yritin tunkea korttiani reikään puolisen tuntia, jonka jälkeen kävin kysymässä keittiöstäni, mitä täytyy tehdä. Keittiössäni on onneksi ystävällistä porukkaa, jotka auttoivat minut alkuun ongelmissani.

Lopulta sain korjausmiehen paikalle. Tämä korjausmies ei tietenkäään puhunut sanaakaan engantia. Yritin esittää, että ymmrätäisin, mitä hän sanoi. Toivon, ettei tätä tapahdu toiste, koska tilanne oli hyvin epämiellyttävä.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s