Riva ja floor dinner

Viikonlopun suunnitelmissa oli pysytellä täällä lähellä. Jotkut lähtivät lauantaina laskettelemaan. Minä suuntaisin muiden kanssa Riva del Gardalle. Sunnuntaina oli keittiössäni floor dinner.

Lauataina kävimme päivämatkalla Riva del Gardassa. Garda järvi on Italian suurin (ja hienoin) järvi ja myös ainuita järviä. Pienenä ensimmäinen Italian matkani kohdistui tälle järvelle. EN ole varma oliko kyseinen kaupunki, mutta sieltä se rakkaus tätä maata kohti on alkanut. Jokaisella visiitillä se on kasvanut kasvamistaan.

DSC_1299

Lähdimme liikkeelle kymmen aikaan. Tällöin sinne meni vain hitaita busseja ja olimme lopulta siellä puolen päivän maissa. Riva on kesällä aikamoinen turistiparatiisi. Vielä ei ollut turistikausi alkanut, joten kaupunki vaikutti vähän tyhjältä. Kaunista oli kuitenkin.

Riva on varmasti kiva kesällä, kun on lämmin ja voi uida. Siellä ilmeisesti käy myös paljon purjehtijoita ja surfaajia. Myös jos aikaa olisi enemmän kaupungistakin saattaisi saada jotain irti. Visiitti jäi kuitenkin lopulta hyvin yksipuoliseksi, enkä oikestaan ihastunut kaupunkiin kummoisemmin. Odotan kuitenkin kesää ja uusia visiittejä tuonne.

DSC_1333Vesi oli vielä kylmää ja auringon mennessä vuorien taakse ilmasta tuli myös hyvin viileä. Täällä lämpötila voi vuorokauden aikana vaihdella jopa päälle 20 astetta. Se on pieni haaste pukeutumiselle. Kaikki olivat hyvin ihmeissään, kun valittelin hieman kylmyyttäni, mutta minulla olikin ainakin kaksi vaatekerrosta vähemmän päällä kuin muilla. Sain onneksi piknikhuovan hartiolleni ja kaverini takin, jota hän ei harvinnut.

Olen ollut täällä huono pukeutuja muutenkin. Pieni flunssa on iskenyt varmaankin juuri sen takia. Pakkasin mukaan neljät mustat pitkät housut. Musta oli oivallinen väri, koska se näyttää hyvältä minkä tahansa kanssa. Kerää myös kuumuttaa ja näihin housuihin tunttu välillä tukehtuvan. Tässä siis vaihtoehdot, mitä laitan päivittäin jalkaani. Ostoslistalla on ehdottomasti vaaleaman väriset housut.

mm

Iltasella jutelin kavereiden kanssa eri puolille Eurooppaa. Tai no, Islantiin, tänne, Lappeenrantaan ja Lahteen. Tuli melkein fiilis, että oli taas Suomessa. Kaikki teimme vähän omia asioitamme niinkuin yleensä, mutta olimme kuitenkin läsnä.

Sunnuntaina meidän keittiössä oli iltasella kerros dinner. Idea on, että kaikki kokkaavat vähän jotain ja syömme yhdessä sitten kaikkea. Uunimme on myös ollut hieman rikki, joten tarkoitus oli myös keskustella uuden hankinnasta.

photo5926892690971142090

Päätin leipoa korvapuusteja ja uhmata uunin rikkinäisyyttä. Aloitin päiväni kauppareissulla. Päätin mennä hieman kalliimpaan ja isompaan kauppaan, jotta löydän kaikki tarvittavat jutut. Kaupat eivät ole täällä kovin suuria, mutta tavaroiden sijoittelu hämmentää kummasti. Hiiva oli helpompi löytää kuin sokeri.

En ole mikään hyvä leipoja, joten olin varannut koko päivän tähän haastelliseen tehtävään. Silloin kun leivon, noudatan jäykästi ohjeita, enkä ala soloilemaan. Täällä ei ole minkäänalaisia mittoja, joten sooloilu oli ainut vaihtoehto. Olen myös hyvin malttaman odootaja, joten en ihan antanut leivosten kohota tarpeeksi.

DSC_1399Lopputulos oli siis ihan ok. Ensikerralla taikinaan enempi sokeria, pidemmät kohotusajat ja ehjä uuni. Myös uunituoreus voisi olla paikallaan. Olin siis ajoissa liikkeellä, joten leivokseni olivat seisseet monta tuntia ennen syömistä. Tässä oli toki hyvät puolensa myös. Uuni oli aikalailla varattu myöhemmin ilalla, kun mut kokkailivat omia juttujaan.

WhatsApp Image 2017-03-12 at 22.11.55Ilta oli mukava, ruoka hyvää ja paljon väkeä paikalla. En ymmärrä puoliakaan, mitä keittiökaverini puhuvat. He ovat pääosittain italialaisia. Kaikki phuvat englantia, osa enemmän ja osa vähemmän. Välillä usein he kuitenkin puhuvat vain italiaa. Tuntuu kuitenkin kivalta, kun silloin tällöin tajuaa, mistä heidän keskusteluissaan on kyse.

DSC_1404

Lähdin nukkumaan tiskaamisen jälkeen. Osa kuitnekin jatkoi iltaa vielä. He huusivat suht kovaan äneen, ja mietin saankohan unta ollenkaan. Lopulta nukahdin välittömästi, kun laitoin pääni tyynyyn. Täällä väsyttää paljon, vaikkei edes tekesi lähes mitään päivisin.

Sähkömies kävi siis ihmettelemässä sähköjäni viime viikolla. Hän sai ne lopulta toimimaan. Olen todennut, ettei hänellä ollut harmanta hajua, mitä teki. Luulen, että hänellä oli tuuria mukana. Sähköni siis toimivat hyvin vaihtelevasti. Siis välillä menevät heti päälle, välilä tappelen useamman minuutin. Onneksi sen jälkeen, kun toimivat, ne toimivat siihen asti kunnes poistun huoneestani. Olen myös oppinut tavan, jolla ne toimivat lähes aina.

 

Advertisements

One thought on “Riva ja floor dinner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s