Verona

DSC_1533Kävimme viime viikon lauantaina päivämatkalla Veronassa. Verona on kaunis kielletyn rakkauden kaupunki. Roomeon ja Julian tarinan ympärille on kasattu paljon turistikohteita. Veronassa on myös Rooman aikainen Areena.

Olimme päättäneet lähteä matkaan aikaisin aamulla. Veronaan ei ole kovin pitkä matka ja tarkoitus oli pääasiassa nähdä tärkemmäit turistikohteet. Junassa mietin, kuka keksi herätä näin aikaisin.

DSC_1503Olen käynyt kerran aiemmin Veronassa. Tiesin siis, ettei Romeon ja Julian parveke ole kovin iso. Päätime suunata sinne ensimmäisenä, jotta mahtuisimme pienelle alueelle. Matkalle sattui kuitenkin Rooman aikainen areena. Mielestäni on mielentöntä, miten kauan tälläiset rakenelmat ovat pysyneet kunnossa. Katselimme sitä hetken. Emme kuitenkaan menneet tällä kertaa käymään sisällä, vaikka se hieman houkutteli myös.

DSC_1524Suuntasimme siitä suoraan kohti Romeon ja Julian parveketta. Vaikka oli vasta aamu, parvekkeella oli jo paljon turisteja. Tällöin olimme kaikki tyytyväisiä aikaiseen herätykseemme. Parveke oli siis hyvin pieni ja sen alle on pystytetty Juliapatsas. Julian rinnan koskeminen ilmesesti tuo hyvää onnea. Romeon ja Julian tarinan ympärille on myös tehty Julian asunto. Jätimme senkin väliin, koska omasta mielestäni tuntui vähän teennäiseltä. He ovat vain tarinan henkilöitä, eivätkö oikesti eläneet kyseisessä kaupungissa.

Kaksi tärkeintä turistikohdetta oli nähty jo ennen kymmentä. Suuntaisimme Veronan hisririalliselle piazza delle Erbelle. Pikkuhiljaa mahassa alkoi kurnimaan ja mietimme, minne lähtisimme syömään.

Kävimme syömässä nimeltä mainitsemattomassa pikaruokaketjussa, jossa olen itsekkin työskennellyt joskus. Tämän jälkeen kiertelimme kaupungilla päämäärättömästi. Yritimme päästä kirkkoihin sisään, mutta lähes kaikki olivat maksullisia. Budjettimatkailijoina emme innostuneet maksamaan, joten katselimme niitä ulkoapäin.

Olimme nähneet kavereiden sosiaalisisessa mediassa hienoja kuvia kaupungin yltä. Halusimme nähdä ne itsekin, joten kaivomme sijainnin instagramista ja lähdimme seuraamaan sitä. Kipusimme kukkulalle. Näkymät olivat mainiot. Kukkulalla ei ollut edes paljoa turisteja.

DSC_1651

DSC_1722Viimeinen kohteemme oli Castelvecchion silta. Silta oli näyttävä ja kaunis. Sillan viereisellä seinustalla juoksenteli paljon sisiliskoja ja pienet lapset leikkivät rantahiekassa. Ilma oli kaunis ja lämmin, joten istuimme sillan vierellä hetken. Sillalta suuntasimme kohtia takaisin Trentoa.

Tällä reissulla aloin miettimään, että ensi reissulle voisin tehdä hieman taustatutkimusta ennakkoon ja tulostaa pieniä faktatekstejä paikoista, jossa sunnitelemme käyvämme. Paikat aukeaa paremmin, kun tietää niistä jotain. Seuraavista postauksista selvenee, toteutinko tämän idean vai en.

Advertisements

One thought on “Verona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s