Kevät

Viime viikon lauantaina suuntasimme järvelle. Sunnuntai oli kuukauden ensimmäinen, mikä tarkoittaa ilmaisia museoita. Sunnuntaina tuli myös täyteen kaksi kuukautta täällä. Aika menee älyntöntä vauhtia.

Perjantai-iltana oli erään baarin re-opening juhlat. Kyseisessä kuppilassa oli niin paljon väkeä, ettei sinne sisälle edes mahtunut. Jos pääsit sisään liikkuminen ja hengittäminen oli lähes mahdotonta. Ulkona oli myös aivan törkeästi väkeä. Kaikki muut baarit ammottivat tyhjyyttään. Baarikulttuuri on täällä muutenkin hyvin outo. Ihmiset ostavat baarista juomat ja menevät baarien ulkopuolle kadulle juomaan niitä.

Täällä alkaa lämpötilat päiväsaikaan kohota kahdenkymmenen korkeammalle puolelle. Olimme haaveilleet järkeville menosta jo monta päivää. Vihdoin oli aika ja tilaisuus, jonka käytimme hyväksemme. Tässä lähistöllä on muutama pieni järvi. Päätimme suunnata lähimmäiselle, koska sinne pääsee normaalilla paikallisbussilla.

photo6008125340175673338Jäimme bussista pois monta pysäkkiä turhan aikaisin. Jouduimme kävelemään kolmisen kilometriä vajaan kahden sijasta. Olimme käyneet ostamassa mansikoita ja keksejä ennakkooon ja söimme niitä järven reunalla. Olin pakannut uimapuvun mukaan, mutta sää oli pilvinen ja vesi jäätävää. Uiminen jäi vielä siis odottamaan seuraavaa kertaa.

Olimme olleet järvellä pari tuntia ja aloimme miettimään, milloin seuraava bussi mahtaa lähteä takaisin. Olimme juuri myöhässä seuraavan bussiin ja seuraavan menisi vielä yli tunti. Päätimme kuitenkin kävellä jo bussipysäkkiä kohti. Bussipysäkin aikataulussa oli aiempi bussi ja ehdimme jo innostua ei-niin-pitkästä odotusajasta, mutta tämä bussi ei koskaan saapunut.

DSC_2418 (2)

Iltasella kävimme taas katselemassa keskustassa, jos jossain olisi vähän meininkiä. Missään ei oikeastaan ollut mitään. Olemme todenneet keskiviikkoillat parhaiksi. Välillä on kuitenkin kiva nähdä niitäkin tyyppejä, joiden kanssa ei hengailee niin aktiivisesti ja yöelämä useimmin on se, missä joihinkin tyyppeihin törmäilee.

DSC_2432Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina kaikkiin Trenton museoihin ja muihin kulttuurikohteisiin pääse ilmaiseksi. Päätimme lähteä katsomaan, miltä Castello del Buonconsigliossa näyttää. Kyseessä on linna kaupungin laidalla.

DSC_2454Linnassa oli monia hienoja huoneita. Huoneissa oli paljon erilaisia veistoksia ja tauluja. Myös vanhoja sirpaileita ties, mistä esineit löytyi. Egyptstäkin oli tuotu tavaraa tuonne. Emme olleet kuitenkaan katsomassa taidetta vaan enemmän linnan arkkitehtuuria ja maisemia kaupungin ylle.

Linnan puutarha oli myös kaunis. Itseasiassa tuona viikonloppuna oli kevät. Ennen vikonvaihdetta lehdet ja kukat olivat vielä nupussa, mutta sen jälkeen kaikki puskat olivat ottaneet itseensä vihreän värin.

photo6008125340175673340Kävimme kurkkaamassa nopeasti myös toisen museon. Olisin halunnut nähdä Duomon kirkon roomanajan perustukset, mutta koska sunnuntaina pidetään messuja kyseinen huone on suljettu. Kävimme katsomassa kuitenkin muut huoneet nopeasti läpi. Makeinta oli nähdä prinssin tai kuninkaan parveke kirkon puolelle.

photo5983078641388595550Loppuilta menikin sitten lepäillessä ja kaverin kukkia hoidellessa. Varastin kyseiset kukat lauantaiyönä. Suunnitelma on salaisesti palauttaa ne, kun ne alkavat voimaan paremmin.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s