Euroviisut, Mesiano & Gardaland

Olimme jo aikaa sitten päättäneet järjestää Euroviisuillan. Vihdoin koitti sen aika. Viime viikon keskiviikkona oli myös semesterin isoimmat bileet, Mesiano. Launtaina päätimme lähteä kokeilemaan lähintä huvipuistoa. Säät ovat viime aikoina vaihdelleet todella kylmästä turhan lämpimään.

Olimme varanneet tv-huoneen euroviisuja varten. Tarkoitus oli katsella viisuja pienellä porukalla, mutta asiat riistäytyivät käsistä ja lopulta meitä oli ehkä kaksikymentä paikalla. Monet ystävämme ovat Euroopan ulkopuolelta, joten he eivät olleet koskaan ennen kuulletkaan tästä laulukilpailusta.

photo5818893371786242259Tulosten laskemisen aikaan bulgarialaisella kaverillani meni hieman tunteisiin ja yli tämä homma. Hän kiljui ja pomppi riippumatta siitä saiko hänen maansa pisteitä vai ei. Toki kiljumisen ja pomppimisen sävy muuttui pisteiden laadusta riippuen.

Kaikki pitivät Euroviisuista. Idea oli huikea menestys. Aasialaiset alkoivat jopa miettimään, että heidän täytyy saada omat viisut. Amerikkailaiset ihmettelivät, miksi Australia on kisassa mukana, mutta he eivät. Monet lähettivät jopa ääniä omille suosikeilleen.

Euroviisujen jälkeen pidimme pienen pohdintatauon ja mietimme lähdemmekö jatkamaan iltaa vai nukkumaan. Päätös oli vaikea, koska olimme kaikki aika puhki, mutta fiilis oli hyvä. Lopulta olimme yökerhojen sulkemiseen asti ulkona ja saavuimme näin hieman ennen viittä kotiin.

DSC_4672Maanantaina laaksomme ympärillä pyöri myrsky. Olin lenkillä, kun näin yhtäkkiä vuorten siluetin. Näkymä oli todella kaunis ja nopea. Tämän jälkeen en saanut katsettani lähes irti salamoista. Yksi jyrähdys tuli myös tälle puolelle vuoria. Salama oli todella kirkas ja jyrähdys aivan valtavan voimakas. Meinasin hypähtää puskaan säikähdyksestä. Istuin parvekkeellani hetken ja yritin kuvata salamoita. Maanantaina ilma oli muutenkin kylmä ja epävakaa.

photo5827795447421446677Trentossa järjestetään kaksi kertaa vuodessa isot opiskelijoiden bileet. Keskiviikkona oli näiden juhlien aika. Ne ovat saaneet nimensä järjestyspaikan mukaan. Mesiano on kaupungin osa, missä on luonnontieteellisten ja teknillisten aineiden kampus. Toisinaan sitä kutsutaan myös Povoksi. En ollut aiemmin käynyt siellä. Kampus on vuoren rinteellä muutaman junan pydähdyksen päässsä. Näkymät olivat siellä todella kauniit.

18582578_766050113566384_3157885120124482435_nKampusalueelle oltiin laitettu kaksi eri lavaa, joissa toisella oli livemusiikkia ja toisessa DJ. Opiskelijoita ja muita juhlijoita oli aivan törkeästi paikalla. Meille oli sanotti, että siellä on aivan mahdotonta löytää ketään. Väite piti paikkansa. Puhelin ei edes toiminu väen paljoudesta johtuen. Musiikki oli hyvää ja meno oli huikea.

Lähdimme vielä jatkoille keskustaan. Lopulta olin alkuperäisestä porukastamme viimeisenä liikeellä. Lähdin brasilialaisten kanssa kebabille, kun kello oli noin puoli neljä aamuyöllä. Lämpötila oli edelleen yli kahdenkymmen asteen. Tällöin aloin miettimään, miten kynenen selviämään kesästä.

Lauantaina lähdimme Gardalandiin. Gardaland on huvipuisto Garda järven kaakkoispuolella. Halusimme mennä sinne ennen kuin ilma on liian kuuma. Olimme hyvin innoissamme ja odotimme reissua aivan täpinöissämme.

Gardalandissa oli aika paljon väkeä jo nyt, mutta ei aivan mahdottomasti. Laitteet olivat värikoodattu kolmeen eri väriin ja kävimme kaikki punaiset laitteet, lähes kaikki vihreät ja muutaman sinisen. Huvipuistopäivästä on vaikea sanoa mitään muuta kuin, että mahdottoman kivaa oli. Ehkä se täytyy sanoa, että Tristan voitti minulle Minionin. Suosittelen kaikille huvipuistojen ystäville kyseistä paikkaa näin alkukesästä. Kesälläkesällä väkeä saattaa olla jo turhan paljon.

Takaisin tullessamme tapasimme kiinalaiset ystävämme. He olivat käyneet ostoksilla Milanossa. Olivat ostaneet muutamalla tuhannella eurolla kotiinviemisiä. Jotenkin tuli puhetta siitä, että kaipaako toinen heistä Kiinaa. Hän kertoi kaipaavansa ja sanoi samalla, että kohta kaipaa minua. En ollut vielä valmis kuulemaan moista.

Ensimmäiset merkit lähdön lähestymisestä on koittanut. Ihmiset varailevat lentojaan takaisin. Minä ja lähimmät ystäväni emme kuitenkaan suostu myöntämään, että olisimme lähdössä minnekään. Kun uudet ja vanhat tutut kysyvät, milloin lähdemme takaisin, melkein kieltäydymme puhumaan aiheesta. Vielä on aikaa, mutta pikku hiljaa se käy vähiin.

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s